Nože na ryby
Do tejto kategórie sme zaradili nože na porcovanie rýb. Patria sem predovšetkým nože označované ako Deba.
Sú to ťažké a odolné nože s hrubou čepeľou vhodnou na prerezanie rybích kostí. Čepeľ je od koreňa široká a oblúkom prechádza do hrotu. Brus až na malé výnimky je jednostranný. Dĺžka čepele sa v Japonsku, kde sa teší obzvlášť veľkej obľube, pohybuje od 12 až do 30cm. Najčastejšie sa však stretávame s dĺžkou 16 až 18cm.
Pokiaľ hľadáte nože na filetovanie rýb, prejdite do kategórie Filetovacie a porcovacie nože resp. Sashimi nože.
©2010-2018 Copyright Roman Ulík, Nippon Knives, www.japonskenoze.sk, všetky práva vyhradené
Fotografie a texty sú chránené autorským zákonom a ich použitie bez súhlasu autora nie je možné.